Volonterska nagrada Grada Valpova 2021. godine
6. prosinca, 2021

Jučer, 5. prosinca, diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan volontera, kako bi se na barem jedan dan skrenula pozornost javnosti na plemenite ljude koji svoje slobodno vrijeme daruju za dobrobit drugih. Ovaj dan proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine i od tada se svake godine obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Veliki broj volontera djeluje u raznim udrugama grada Valpova, a tim povodom su oni najbolji i nagrađeni.

Inkluzivna kuća Zvono iz Belišća provoditelj je volonterskog programa ”Zvono Inclusive” na kojem su partneri i Grad Valpovo. Tim povodom odabrani su volonter godine i volonterska organizacija na području grada Valpova za 2021. godinu. Volontersku nagradu za volontera godine dobila je Dunja Lazar, iz Gradskog društva Crvenog Križa grada Valpova, a ujedno je i sama organizacija dobila volontersku nagradu za najbolju volontersku organizaciju na području grada Valpova za ovu godinu. Grad Valpovo sudjelovao je u pripremi poklona, a njih su im uručili Ivančica Bulut iz Inkluzivne kuće Zvono te Matej Vidranski, voditelj Volonterskog centra Valpovo.

Tekst je napisao Matej Vidranski.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content