UPSHIFT – Mladi, prijavite se!
3. svibnja, 2021

UNICEF i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije pozivaju učenike iz Osječko-baranjske županije da se uključe u program UPSHIFT. UPSHIFT je trodnevna besplatna i neprofitna radionica za mlade od 13 do 19 godina, koja objedinjuje poduzetnički i timski duh,inovativnost te praktična znanja.

Kako UPSHIFT izgleda?

Mladi se u sklopu UPSHIFT-a povezuju u timove te prijavljuju problem s kojim se susreću u svojoj lokalnoj zajednici i željeli bi ga riješiti. Timovi koje odaberemo na temelju prijave tijekom tri dana rade na formiranju ideje koja bi riješila njihov problem. U tome im pomažu mentori – mladi edukatori koji se bave osmišljavanjem i provođenjem projekata.

Najboljih 5 timova dobiva 15 000 kn za realizaciju svoje ideje, a u toj ih realizaciji također vode njihovi mentori.

Program se provodi online, no uz radioničke računalne alate koji omogućuju interakciju i potiču kreativnost.

  Program će se održati od 21. svibnja do 23svibnja 2021. Rok za prijavu na program je 12. svibnja 2021. u 23:59.

Budući da bismo jako voljeli kada bi se čim više mladih iz vaše županije uključilo u projekt, zanima me biste li mogli podijeliti informaciju sa svojim članovima koji su u dobnoj skupini projekta ili na društvenim mrežama.

Zainteresiranim bismo mladima cijeli projekt detaljnije mogli predstaviti i putem neke od online platformi kada se s njima možemo upoznati i odgovoriti im na sva pitanja.

Do sad su uspješno provedena 4 UPSHIFT programa te je 15 timova iz svih krajeva Hrvatske u procesu realizacije svoje nagrađene ideje.

Više informacija o projektu možete pronaći na poveznici: https://zabum.hr/upshift/  Iskustva s dosadašnjih radionica UPSHIFT dijelimo na našem instagramu: https://www.instagram.com/zabum_za_buducnost_mladih/?hl=en te facebooku: https://www.facebook.com/zabuducnostmladih/

Za sve dodatne informacije ili pitanja – stoje vam na raspolaganju u bilo koje vrijeme – i ovako preko maila i telefonski (098 972 93 12).

Izvor: https://www.facebook.com/zabuducnostmladih/

Tekst je napisao Matej Vidranski

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content