Treći ciklus edukacija za volontere Društvenog centra Valpovo
23. svibnja, 2022

U Društvenom je centru Valpovo završen i treći ciklus edukacija za volontere. Rad organizacija civilnog društva, kao i društvenog centra, oslanja se na rad svojih volontera te su upravo iz tog razloga organizirane radionice za volontere. Želi ih se osposobiti i educirati za rad s ciljanim skupinama projekta te potaknuti da realiziraju svoj puni potencijal u daljnjem volonterskom radu. 

Treći ciklus edukacija za volontere proveden je kroz dva seminara „Mladi u suvremenom društvu“ i „Mladi i ekonomija“. Cilj edukacija bio je osposobiti volontere za pomoć mladima u poboljšanju kvalitete življenja, pronalaženju mogućnosti zaposlenja i osvješćivanju o postojanju izbora. Također, edukacijama se željelo osposobiti volontere za poticanje mladih na doprinos razvoju demokracije i društva.  Također ih se željelo osposobiti za pomoć mladima u aktivnom sudjelovanju u društvu kako bi sudjelovali u procesima donošenja odluka koje ih se tiču te na taj način preuzimali odgovornost u procesu društvene promjene u gradu Valpovu. 

Prvi seminar „Mladi u suvremenom društvu“ proveo se kroz 5 edukacija: (1) Prava mladih, (2) Mentalno zdravlje mladih, (3) Poteškoće s kojima se susreću mladi – stereotipi, predrasude i diskriminacija, (4) Posebnosti i prilike u radu s mladima u ruralnom području te (5) Pokretanje lokalnih inicijativa. Nadalje, drugi seminar „Mladi i ekonomija“ proveo se kroz 5 edukacija: (1) Temelji financijske pismenosti za mlade, (2) Mogućnosti za mlade kroz EU fondove s naglaskom na Erasmus+, (3) Mapiranje resursa lokalne zajednice, (4) Prilike za povećanje zapošljivosti mladih u manjim sredinama te (5) Razvoj digitalnih vještina kao odgovor na nezaposlenost mladih. 

 

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga “MI”, udruga “Revolucija”, Društvo Naša djeca Grada Valpova i Grad Valpovo. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske od 15%. Za provedbu projekta u razdoblje od 29.05.2020. do 29.05.2022. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava. 

Tekst je napisala Sanja Perak.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content