Radionice o održivom razvoju na Citadeli
19. svibnja, 2022

U sklopu projekta „Održivi odgoj za održivi razvoj“ Inkluzivna kuća Zvono provela je niz na Citadeli. U projekt su uključena djeca iz vrtića i osnovnih škola iz Valpova i Belišća te područnih škola i vrtića. Cilj projekta je poticanje kreativnosti, stvaralaštva, poduzetnički vještina te zdravih stilova života u djece i mladih kroz odgoj i obrazovanje o zdravim načinima života, očuvanju prirode i održivom razvoju.

Djeca su imala prilike provesti prijepodne u prirodi i na zabavan način aktivno učiti o važnosti očuvanja prirode, recikliranju, upoznati se s permakulturnim vrtovima i ostalim biljnim i životinjskim stanovnicima Citadele te naučiti praktične vještine vrtlarenja; sijanje i sadnju biljaka.

U ponedjeljak 9. svibnja na radionici „Stanište za stanovnike Citadele“ sudjelovala su djeca predškolske skupine Šapice, Dječjeg vrtića Maza Valpovo. Radionicu je vodio Dragan Francuz iz Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće. Izrađivali su i bojali kućice, hotele za kukce i hranilice za ptice od drveta.

U utorak 10. svibnja predškolska skupina Zumići iz Ladimirevaca sudjelovala je na radionici „Recikliranje na zabavan način“. Djeca su učila o važnosti recikliranja te su izrađivali posudice za cvijeće od reciklažnog materijala, u koje su kasnije imali priliku posaditi razne biljke.

U petak 13. svibnja posjetila nas je predškolska skupina Pužići, Dječjeg vrtića Maza Valpovo. Sudjelovali su na radionici „Zdravi eko život“, gdje su imali prilike obići vrtove, ukrasiti platnene torbe koje će koristiti umjesto plastičnih, izraditi plastenike koje su ponijeli u vrtić i u koje su zasijali cvijeće i začinsko bilje.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a partneri projekta su OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, OŠ Ladimirevci, Dječji vrtić Maslačak Belišće, Dječji vrtić Maza Valpovo, Grad Belišće i Grad Valpovo.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content