Otvorene prijave za Mirovne studije 2022.
23. studenoga, 2021

Centar za mirovne studije otvorio je prijave za Mirovne studije, obrazovni program za sve koji žele poticati nenasilne društvene promjene, a koji će se  2022. godine odvijati online i uživo. Prijaviti se mogu građani i građanke iz cijele Hrvatske bez obzira na prethodno obrazovanje i godine. U vremenu obilježenom porastom društvenih, ekonomskih i ekoloških nejednakosti na globalnom i lokalnom planu, Mirovni studiji se bave razumijevanjem njihovih uzroka, dijele alternative i potiču prakse promjene. Polaznici i polaznice Mirovnih studija, zajedno s mentorima i mentoricama vizioniraju pravednije društvo s manje direktnog i strukturnog nasilja, traže modele organiziranja građana za izgradnju pozitivnog mira te povezuju ljude i grupe.

Mirovni studiji koriste interdisciplinarni pristup temama ljudskih prava, globalnog društva i ekonomske pravde, ljudske sigurnosti i migracija, feminizma, spola, roda, seksualnosti te ratnog i antiratnog nasljeđa. Program uključuje rad na vještinama suradnje, analize sukoba i upoznavanje s praktičnim alatima i primjerima rada na društvenoj promjeni. Neformalni obrazovni program Mirovnih studija, Centar za mirovne studije u kontinuitetu organizira u Zagrebu od 1997. godine, a u 2022. godini Mirovni studiji će biti dostupni sudionicima i sudionicama iz cijele Hrvatske.

Osnovni program traje 100 sati, a provodi se od siječnja do srpnja 2021. u večernjim satima, od 18 – 20 sati, a uključuje i tri vikend susreta uživo.

 

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavni upitnik i sastaviti tekst prema uputama.

Prijave traju do 10. prosinca 2021.

Više informacija o programu možeš pročitati ovdje.

Izvor: https://www.cms.hr/

Tekst je napisao Matej Vidranski.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content