Održana radionica “Dječje gradsko vijeće (speed date s dječjim gradskim vijećnicima)”
11. listopada, 2021

U petak 8. listopada, u Društvenom centru Valpovo održana je posljednja radionica iz Programa o pravima i zaštiti djece, autorice Ive Černošek.

Na radionici pod nazivom DGV – Dječje gradsko vijeće (speed date s dječjim gradskim vijećnicima) mladi su vijećnici iznijeli svoje dojmove sa susreta s gradonačelnikom grada Valpova.

U obliku speed date radionice, učenici su upoznali svoje vijećnike i u izravnom kontaktu saznali odgovore na pitanja koja ih zanimaju o njihovom radu, suradnji i zalaganju za bolji život mlade generacije, za bolje djetinjstvo djece našega grada.

Radionica je podrazumijevala da dječji gradski vijećnici sjede svaki za svojim stolom, a nasuprot njih je prazna stolica, koju zauzima učenik koji ima na raspolaganju jednu minutu za postavljanje pitanja  i dobivanje odgovora. Potom učenik ustaje i odlazi za sljedeći stol, i tako dok se ne izredaju svi i svim vijećnicima ne postave sva pitanja koja ih zanimaju i na njih ne dobiju odgovore.

Razgovaralo se o zanimljivim temama te se kroz njih moglo čuti što bi ovi mladi ljudi promijenili u svom gradu.

Tekst je napisala Sanja Perak.

Projekt UP.04.2.1.07.0081 Društveni centar Valpovo sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske od 15%. Za provedbu projekta u razdoblje od 29.05.2020. do 29.05.2022. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content