Održana radionica „Biti roditelj 21. stoljeća – Tiha knjiga“
13. siječnja, 2021

U Poduzetničkom inkubatoru Valpovo, 11. siječnja 2021. održana je radionica „Biti roditelj 21. stoljeća – Tiha knjiga“ iz Programa o pravima i zaštiti djece autorice Ive Černošek koji je izrađen u okviru projekta Društveni centar Valpovo. To je druga od sveukupno 12 radionica koje će se održati ovim Programom.

„Tiha knjiga“ je interaktivna knjiga koju ne čitamo, poznata i kao „busy book“ – knjiga uz koju je dijete uposleno. Dijete ju opipava, istražuje, razvrstava, slaže, stvara, veže i osjeća različite materijale. Izrađuje se od mekih materijala (filca), dugmadi i čičak traka.

Već nekoliko godina, Društvo Naša djeca Grada Valpova, parteri projekta Društveni centar Valpovo, ovako izrađenu knjigu poklanjaju prvorođenom djetetu u Novoj godini sa područja grada Valpova. Tako će i ova novonastala Tiha knjiga biti poklonjena prvom rođenom djetetu u 2021. u gradu Valpovu.

Društveni centar Valpovo, unatoč situaciji sa koronavirusom, uspijeva provoditi projektne aktivnost pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga “MI”, udruga “Revolucija”, Društvo Naša djeca Grada Valpova i Grad Valpovo.

Projekt UP.04.2.1.07.0081 Društveni centar Valpovo sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske od 15%. Za provedbu projekta u razdoblje od 29.05.2020. do 29.05.2022. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content