Iskustva volontiranja u krizi nakon potresa na području Sisačko-moslavačke županije
19. srpnja, 2021

Pred vama se nalazi pitnik o iskustvima volontiranja tijekom krize uzrokovane potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji. Istraživanje provodi Hrvatski centar za razvoj volonterstva u partnerstvu s regionalnim volonterskim centrima u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku, a kao aktivnost u sklopu projekta “Radius V”, sufinanciranog od strane EU, kroz program Europskog socijalnog fonda.

Proteklih nekoliko godina, različite krizne situacije poput poplava, požara, dolaska velikog broja izbjeglica, a osobito nedavni potresi u Zagrebu i područjima u i oko Sisačko-moslavačke županije istaknule su značaj uključivanja volontera. Volonterke i volonteri su preuzeli inicijativu, odgovornost, uložili energiju, vrijeme, sredstva. Jedan od načina ispitivanja i opisivanja iskustava je i ovaj upitnik koji se obraća volonterkama i volonterima koji su sudjelovali i koji i sada sudjeluju u pružanju pomoći nakon razornih potresa u području Sisačko-moslavačke županije. Ne umanjujući značaj kriznih situacija izazvanih potresima u Zagrebu i široj okolici, fokus na ovu skupinu volontera odabran je zbog posebnosti načina na koji su se građani iz cijele Hrvatske volonterski uključili u pružanje pomoći stradalom stanovništvu.

Cilj ovog upitnika je ispitati osobna iskustva, doživljaje i stavove volonterki i volontera. U pripremi upitnika sudjelovali su iskusni voditelji volonterskih programa i akcija, stručnjaci, volonterke i volonteri, predstavnici volonterskih centara, organizatora volontiranja. Želimo posebno naglasiti da se Vaši odgovori ni na koji način neće i ne mogu povezati s Vama osobno te Vam jamčimo potpunu povjerljivost i anonimnost svih iznesenih podataka.

Upitnik možete pronaći na: https://radiusv.limequery.com/649278?lang=hr

Tekst je napisao Matej Vidranski.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content