Inkluzivna kuća Zvono započinje s provedbom projekta ”Mobilna volonterska služba”
30. travnja, 2021

IK Zvono započinje s provedbom projekta “Mobilna volonterska služba” 1. svibnja 2021.  Projekt traje do 31. srpnja 2021. godine. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose EUR 4.999,11 i financijska potpora iznosi 100%. Projekt je financiran sredstvima financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške kroz javni poziv za ad hoc akcijske projekte Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Ciljevi projekta su: organizirati mobilnu volontersku službu u potresom pogođenom području; osnažiti VC Petrinja za provedbu volonterskih aktivnosti koje će omogućiti uvid u trenutne potrebe lokalne zajednice, kreiranje metoda za primjenu rješavanja istih te transfer znanja na dionike u lokalnoj zajednici. Kao partner na ovom projektu priključila se Udruga Iks iz Petrinje uz čiju ćemo pomoć raditi na postizanju ciljeva projekta.

Aktivnosti:

  • Organizacija redovnog terenskog rada mobilne volonterske službe
  • Mapiranje potreba za podrškom u odgojno obrazovnom procesu djece, s posebnim naglaskom na djeci i mladima s teškoćama u razvoju
  • Izvještavanje o prikupljenim podacima te predlaganje metoda organiziranja podrške djeci i mladima na području Grada Petrinje i Siska.

 

Više o projektu možete pročitati na: https://udrugazvono.hr/projekt-mobilna-volonterska-sluzba/

Tekst je napisala Sanja Perak.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content