Fotonatječaj i izložba fotografija Knjiga svaki dan 2021. – Čitam. Osjećam.
9. rujna, 2021

Knjiga svaki dan projekt je Gradske knjižnice Požega koji se provodi od 2014. godine s ciljem popularizacije knjige i čitanja spajanjem fotografske i književne umjetnosti, a njegovu je vrijednost prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija uz čiju se potporu održava od 2017. godine.

 

Projekt koji se sastoji od fotonatječaja, izložbe najbolje ocijenjenih radova i međuknjižnične suradnje ove se godine provodi na temu Čitam. Osjećam. Sve što trebaš učiniti je snimiti fotografiju osobe na čijem se licu iščitava emocija potaknuta čitanjem, pri čemu nije nužno da se na fotografiji vidi knjiga, a orijentacija fotografije treba biti portretna. Nakon što izabereš idealni model i ovjekovječiš emociju na njegovu/njezinu licu uslijed čitanja te se uvjeriš da ispunjavaš uvjete natječaja, preostaje ti da fotografiju pošalješ putem obrasca ili na naš e-mail knjigasvakidan@gmail.com.

 

Stručno prosudbeno povjerenstvo odabrat će tri najuspješnija rada koja osvajaju vrijedne nagrade, od kojih je glavna novčana u iznosu od 1000 kuna, te najuspješnije fotografije koje sudjeluju u izložbi. Ove godine pristigle će fotografije vrednovati povjerenstvo u sastavu: Damira Hoyke (fotograf), Tatjane Kostanjević (akademska kiparica), Mije Matijević Akrap (akademska slikarica) i Aleksandre Šutalo kao predsjednice Povjerenstva i predstavnice organizatora.

 

Natječaj je otvoren od 1. rujna do 1. listopada 2021. godine.

Više informacija možeš pronaći na  www.gkpz.hr/foto-natjecaj.

Izvor: http://www.gkpz.hr/

Tekst je napisao Matej Vidranski.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content