Biciklima do Londona – pomozimo Vukovarskim leptirićima!
19. svibnja, 2021

Osječki biciklističko-filantropski dvojac, Igor Toman i Ivica Lenard, ponovno za djecu sjedaju na siceve i okreću pedale, kako bi sponzori i svi ljudi dobre volje otkupljivali kilometre.

Ovoga puta voze za djecu Vukovarskih leptirića, udruge čiji je cilj unapređivanje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Djeluju na području grada, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske, a do sada su uljepšali djetinjstvo više od 250 mališana kroz različite programe i projekte.

NASTAVAK RADA POLUDNEVNOG BORAVKA ZA PRUŽANJE POTREBNIH SOCIJALNIH USLUGA

Putem online platforme “Čini pravu stvar” pokrenuta je kampanja s ciljem prikupljanja sredstava za nastavak rada poludnevnog boravka za djecu Vukovara.

Udruga je zbog toga pokrenula kampanju. Za još jednu godinu djelovanja boravka treba im 800 tisuća kuna.

DONIRAJTE NA PLATFORMI OVDJE.

 

Program pruža ciljanoj skupini nova znanja i vještine, druženje i igre te korisno i smisleno provođenje slobodnog vremena kroz planski osmišljene aktivnosti. U program je uključeno 40-ero djece, koja su već nakon godine dana pokazala znatne rezultate i napredak u svim aspektima življenja. Nažalost, ovaj projekt, kao i svi drugi,  završava i djeca će ostati bez dodatne podrške i vrlo brzo vratiti svoje stare obrasce ponašanja, izostat će pomoć u učenju, kao i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Ne želimo ostaviti našu djecu već na početku puta i pokazati im da su sami. Želimo ih čvrsto držati za ruke i pokazati da imaju podršku na svom putu odrastanja. Stoga smo pokrenuli kampanju na platformi Čini pravu stvar te molimo sve ljude da nam se pridruže prikupiti dovoljno sredstava za nastavak ovakvog vida podrške sve dok se ne osigura sustavno rješenje ili dok se ne napravi kvalitetan plan i program natječaja za ranjive skupine, koji bi trebali biti vezani i imati svoj nastavak, odnosno jasna strategija kojom bi se osigurala potrebna podrška koja bi trajala dugoročno.

U međuvremenu će naš dvojac biciklirati i voziti određeni broj kilometara, a sponzori će otkupljivati kilometre po nekoj određenoj cijeni i tako će se donacije gomilati.

Izvor: dkolektiv.hr

Tekst je napisao Matej Vidranski

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content