Besplatni online umjetnički program projekta MojaScena
13. siječnja, 2022

Projekt MojaScena online u organizaciji Međunarodnog centra za umjetnost (MCU) nudi umjetničke programe u formi desetotjednih ciklusa likovnih, dramskih i literarnih radionica, koji će se održavati online i biti besplatni za polaznike mlađe od 25 i starije od 54 godine.

U projekt će biti uključeni polaznici iz cijele Hrvatske, a naročito oni kojima je onemogućen pristup kulturnim ustanovama i sadržajima.

Kroz sadržaje kao što su razgovori o umjetnosti, analiziranje umjetničkih djela, kreativno stvaranje, razvijanje umjetničkih potencijala i razumijevanja umjetnosti, pripadnici ciljanih skupina će stjecati znanja i kreativne vještine te zajedno stvarati.

Pod umjetničkim vodstvom te suradnjom između radionica, polaznici će kreirati kratku online predstavu, online izložbu radova s likovnih radionica i online publikaciju radova literarnih radionica.

Radionice će se provesti kroz četiri ciklusa, a svaki ciklus sastoji se od deset radionica. Prve radionice iz dramske umjetnosti kreću početkom siječnja, a ubrzo kreću i radionice iz likovne i literarne umjetnosti. Projekt traje od siječnja 2021. godine do listopada 2022. godine.

Detaljnije informacije možete potražiti na službenim stranicama Centra, a prijaviti se možete ovdje.

 

Izvor: https://mcu.hr/moja-scena-online/

Članak je napisao Matej Vidranski.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Karašicke Republike i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content